dilluns, 8 de juliol del 2013

1ª Prova del circuit.

     Ja hem realitzat la primera prova del circuit de la III Mitja Marató “Vila de Pego”, que no serà la ultima, i ja anem traient conclusions.


     Molts dels què lan provat, en el matí del diumenge, han arribat a la conclusió que els problemes poden presentar-se entre els quilòmetres 9 i 11 perquè és una zona fàcilment inundable i que té un ferm molt arenós que ràpidament es convertirà en fang en quant ploga un poc i que si no plou la quantitat de pols és molt considerable el que molesta quan es vol córrer ràpid.
     Alguns comentaven que hem de remarcar que la III Mitja Marató “Vila de Pego” comptara amb 10 quilòmetres de camí de terra i que les sabatilles de competició donen molts problemes perquè la sola és massa fina i es noten totes les pedretes que ens anem trobant pel parc natural de la Marjal Pego-Oliva.
     En el recorregut d'eixida i entrada de Pego no s'han sentit opinions en contra el que ens confirma que no és fàcil que es produïsquen canvis en esta zona del circuit, encara que els pot haver-hi en l'eixida perquè depén de si hem de retallar en la Marjal.


     El mes que ve realitzarem una altra prova en què evitarem el pas per on transcorren els quilòmetres del 9 al 11amb la intenció d'evitar eixa arena tan fina que ens ha obligat a acabar de córrer amb les cames pràcticament negres, el que ja serà més difícil per no dir impossible serà eliminar les pedres del camí i és que sempre hi haurà pedres en estos camins que molestaran un poc als què porten unes sabatilles molt fines i als que les porten blanques segur que no les coneixeran a l'arribar a meta.
     I és que els camins de terra és el que tenen, terra, i si plou un poc o esta mullat és fàcil trobar un poc de fang però res que impedisca disfrutar d'un paisatge fascinant en un entorn privilegiat.


     Cal tindre present que la font principal de subministrament d'aigua de la Marjal Pego-Oliva són els recursos subterranis, els ullals, que depenen directament de les precipitacions, i com estes solen ser al setembre irregulars però elevades hem de mirar diverses opcions dins del parc.


     Hem de recordar que la Marjal Pego-Oliva és una zona d'emmagatzemament i descàrrega d'aigües subterrànies que arreplega l'aigua de la Serra de Gallinera i Mustalla per mitjà de barrancs i naixements d'aigua o "ullals", o per mitjà de rius com el Racons, Molinell o Bullent-Vedat, sent este últim qualificat com el més cabalós d'Europa en relació amb el seu recorregut.

     Una zona de gran bellesa però també amb un règim d'inundacions molt capritxosos.


     No cal que diguem que totes les conclusions que vam discutir sobre el circuit de la III Mitja Marató "Vila de Pego" les vam fer davant d'un soculent esmorzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada