dimecres, 11 de setembre del 2013

La sega de l'arròs es retarda

     La imminent arreplega de l'arròs, enguany retardada per les pluges, esta fent que no sapiem qual serà el paisatge que ens trobarem en el pas per la Marjal Pego – Oliva de la III Mitja Marató “Vila de Pego”, tampoc sabem que solució buscaran els arrossers a la palla que es queda depositada en la marjal.



     L'efecte de descomposició a l'inundar els camps després de la sega provoca que s'elimine l'oxigen de l'aigua i que es produïsquen casos de morts de peixos i augmente la contaminació en la marjal.
     Fa molts anys la sega manual de l'arròs convertia a l'hora d'ara la marjal en el centre de tota l'activitat agrícola i es podien sentir els “Cants de Batre” o cants de sega, ara ens trobarem amb el sarau dels tractors i segadores amunt i abaix per tots els camins de la marjal, que esperem no molesten el pas dels corredors.

 Qm. 14

     Continua inundat un tram del quilòmetre 14 però el descens de l'aigua cada dia s'accelera més i si no torna a ploure podrem mantindre el circuit original.

El Qm. 10 ahir.

     La III Mitja Marató “Vila de Pego” i I Quarta de Marató estan cada vegada més prop i encara tenim algunes incògnites que resoldre perquè l'amenaça de pluja és constant pràcticament tots els dies, la meteorologia pareix que enguany esta boja.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada