diumenge, 16 de juny del 2013

III Mitja Marató “Vila de Pego”

     La III Mitja Marató “Vila de Pego” pareix que per fi va hi ha ser una realitat.
     Ha passat més d'un any des de l'última edició i el 21 de setembre del 2013 tornarem a veure a Pego una Mitja Marató, i enguany junt amb un Quart de Marató.


     Els clubs de corredors tenim amb una certa freqüència més projectes que realitzacions, sorgixen desitjos de fer coses, idees, plans. Després, segons el refrany popular, “del que es diu al que es fa hi ha molt de tram”. Unes vegades, perquè el que hem pensat era impossible de realitzar. Un projecte massa gran no ens l'acabem de creure i no ens posa en marxa per a transformar-lo en fets concrets
     Altres vegades, diversos factors intervenen en el quefer normal del club i ens aparten de les metes que havíem planejat, La Volta a Peu, la Volta a la Marina, la preparació d'una marató, problemes econòmics: mil situacions paralitzen i deixen arrumbats projectes meravellosos.
     Hi, hi ha ocasions que no realitzem els nostres projectes perquè ens quedem paralitzats i agarrats en una indecisió crònica. A un projecte es contraposa un altre, i al final un no sap per on començar. O, simplement, basta de posar davant dels propis ulls les dificultats que rodegen el projecte anhelat per a sentir temor, per a renunciar a tot esforç “inútil”.
Molts projectes no arriben mai a port. Però molts altres sí es convertixen en realitat.


     La III Mitja Marató “Vila de Pego” es convertirà en una realitat el 21 de setembre del 2013 i el farà acompanyada d'una quarta de marató, esta de moda el col·locar les dos carreres juntes i Dorsal 19 complirà amb el desig de molts corredors.  Però hi ha moltes més novetats o canvis, com vullguem.
     Ens traslladem des del passeig de Michel fins al passeig Cervantes, on tenim la meta i l'eixida en la Volta a Peu, canvi amb què busquem més suport del públic i que siga un poc més urbana.
     Un altre canvi serà l'abandó de les dos voltes per a realitzar els 21097,50 metres en una volta, busquem que el corredor no patisca el cansament mental que representa repetir el mateix circuit.
     Possiblement la novetat més important serà el pas pel parc Natural “La Marjal Pego-Oliva” que si els problemes meteorològics no ho impedixen, perquè hi ha zones fàcilment inundables, recorrerem prop de 9 quilòmetres.
     Una altra novetat que va unida a l'anterior serà que tindrem camins de terra, tot el pas pel parc.
     Com veieu, una III Mitja Marató “Vila de Pego” completament nova, res a veure amb les dos anteriors edicions, tot serà nou inclosa la data, la setmana abans de l'Alta en el parc, per a poder disposar de tota la riquesa que pot oferir la Marjal Pego-Oliva.


     Dificultats, les anem hi ha tindre, però la decisió esta presa i anem hi ha treballar perquè este nou projecte de mitja marató siga tota una realitat.
     No tots els projectes, cal recordar-ho, són bons, ni per a un mateix ni per als altres. Per això tenim moltes opinions a favor i en contra: una volta o dos, la data, la Quarta, la zona d'eixida i meta, el recorregut.
     És possible trobar i organitzar La Mitja perfecta, és possible, si hi ha persones, entitats locals, organismes oficials decidits, que es comprometen seriosament... també quan són conscients que l'èxit no sempre està garantit.
     A pesar de tot, amb èxit o sense èxit, és bella la lluita de Dorsal 19 per a aconseguir organitzar una bona mitja marató, perquè almenys queden oberts camins a altres realitzacions esportives que puguen aportar a Pego tota la gamma de carreres a peu. Eixa lluita és per si sola una victòria de tot corredor a peu, i no quedarà sense recompensa ja siga en esta edició o en altres organitzacions de carreres.
     A partir de hui, anirem col·locant el reglament, parlant del circuit, de la Marjal, de la Quarta, de les inscripcions, de l'horari, en fi ens espera un intens i dur estiu però al mateix temps entretingut i divertit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada