dilluns, 26 d’agost del 2013

Hem posat els punts quilomètrics

     Els dies van passant i el paisatge de la Marjal Pego – Oliva va canviant, poc s'assembla el d'estos dies al què vam veure quan vam mesurar per primera vegada el circuit de la III Mitja Marató “Vila de Pego”.


 
En el ullal de Bullent
      D'estar tot inundat i paréixer un llac passem a veure una marjal coberta de “gespa” com un immens camp de golf i ara que estem ja marcant els punts quilomètrics podem veure com la planta de l'arròs es troba omplint i desenrotllant els seus grans d'arròs, per a quan passen els corredors ja s'haurà assecat i segat l'arròs i és possible que s'este inundant algunes parts.
     Diversos són els motius pel que es torna a inundar la marjal despres de la sega, u és el "fangeo" amb la intenció d'eliminar plantes adventícies d'una forma mecànica i millorar amb això la incorporació de la matèria orgànica, contribuïxen a reduir l'ús de productes químics i a millorar de les condicions agronòmiques del sòl i de l'aigua.

Riu Molinell

     Una altra sol ser la que esta vinculada amb un ús ancestral i de gran arrelament social com és la caça d'aus aquàtiques.
     Qual serà el paisatge que ens trobarem? No ho sabem, perquè enguany al no haver fet molta calor pareix que el gra d'arròs va un poc retardat i els arrossers van hi ha esperar un poc més a segar.
     Este cap de setmana en què hem posat els punts quilomètrics en el seu lloc hem pogut observar diversos tipus de vistes diferents de les de fa unes setmanes, per descomptat la marjal esta inundada en la zona d'arrossar.

Cami del 12
     No se de moment qual serà la qualitat de l'arròs d'enguany, ni si variarà segons la partida, però sense ser un entes trobe diferències entre l'arròs que esta plantat en els Tanques d'Estalons a què ens trobem en la partida de Riu de Baix de Bullent així com el de Riu de Baix d'Estalons, no se qual és arròs bomba, el pegonil o el que s'esta cultivant ecològicament però si que puc veure les diferències.

Punt quilometric 10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada